30e November

Tänk att det är sista november idag! SNART JUL! Åh vad jag längtar. Har alltid älskat julen! Och det allra roligaste med det hela är att köpa julklappar, inte att få. Även fast det inte är så tråkigt heller ;) Detta firar vi med att sätta på lite julmusik här hemma. Och se vilket vackert vinterväder vi har där ute. Myyys <3 Hoppas mitt goda julhumör smittar av sig på någon iallafall ;) hihi.



Varför Zumba är kul

Nu har jag kommit på själva grejen med varför alla tycker zumba är så roligt. Det är för att man kan inte låta bli att asgarva åt sig själv i spegeln när man skakar på bröstet till doktor Bombay! Eller till instruktören som tar det på största allvar när man skakar på huvudet i sidleds som en indisk shejk. Man ser mer ut som en svensk blekfis som har stelopererat huvud. Hahaha näe men det är kul att skratta åt sig själv samtidigt som man motionerar. Fast tur att Ida var där, skulle vart så pinsamt om jag stått där själv och flabbat högt.


Haha tänk om vi hade sett ut såhär, då skulle det varit ännu svårare att ta nånting seriöst!

Köpångest

Nelly  Shoes - DeblinaSisters Point - Adam 14 Pants

Sällan jag lägger ut bilder på saker jag vill ha från Nelly, Ofta jag köper dom då? Näe. Vilken snålis jag har blivit. Får ångest när jag köper nya kläder, känns inge kul att köpa grejer. Kanske ska ta en shoppingpaus?

Ingen ork

Åh vad jag inte orkar göra nåt idag. Ligger bara i sängen. Eller sitter vid datorn. Som tur är ska jag på lite zumba ikväll med ida. Och snart ska jag möta upp mamma för lite lunch. Skulle egentligen behöva städa här hemma. Skulle vara fint att kunna se golvet iallafall... Har öppnat alla presenter, choklad och blommor jag fick igår av mina underbara elever! :) <3 Haft en liten julafton för mig själv.


Så kom avslutningen..

Då var denna danstermin över.. Men vad galet bra den avslutades. Först med ett fantastiskt SM och sist en underbart rolig avslutning! Undra vem som var mest nervös. Jag eller eleverna? Haha. Är supernöjd med alla grupperna, de dansade så jäkla bra! Super söta allihop! Och kul var det att visa upp girlsen och jazzen. Alla föräldrar satt som förstenade när vi kom in och vicka "lite" på höften. Men nästa termin är dom förhoppningsvis beredda och uppvärmda när vi kommer in ;) Efter avslutningen på Estraden drog vi ner till dansen, knäppte nytt kort! Åt ost, kex och bubbel och bara umgicks tills det var dags för middag på Helt Enkelt. Gud så mysigt det är med alla på dansen, trivs så bra :) Nu ser jag framemot audition på tisdag och gud vad kroppen längtar till nästa termin!!


Underbara tävlingsgruppen! <3

SM i Streetdance 2010

Wohoo! Ett stort grattis till gruppen BUCK som vart Sverige mästare igår! :D Sjukt rolig tävling igår. Våra Uddansare var på topp! Stort grattis till er alla, ni gjorde en grymt bra tävling! Så roligt att se sådana som kämpat hårt få riktigt bra resultat :) Ack, så trött man blev. Och hungrig. Dom hade ju inget glutenfritt att erbjuda till lilla mig. Så jag fick försöka klara mig på korv utan bröd och sen en godispåse på hemfärden. Men nu är det bara att ladda om till en dag på Estraden! Dags för dansavslutning!

 

Zumba

Hemma från ett zumbapass nu på morgonen. Eller nu är det ju snart eftermiddag om man vill vara petig. Så roligt att jag fick hela raden bakom mig att göra ett steg med fel ben. Haha, egentligen finns det väll inget rätt och fel ben på aerobics, men det var kul att se att dom böt när jag körde på åt ett håll när det egentligen var åt ett annat ;) Nu ligger lite köttbullar och spagetti i magen. Lite glass åkte visst med i farten, oups! Men vad gör det när man tränar? Sen så är det ju fredag idag! Mot arbetsförmedlingen! Ska reda ut en sak där, därför mitt dåliga humör imorse...


Dålig start

Åh vad den här dagen började dåligt. Så j*vla förbannad!! På så grymt dåligt humör nu! Alltid när jag är såhär arg lägger jag skulden på någon annan. Lättare då, fast det kanske egentligen är mitt fel. Eller näe.. ADRESSÄNDRING!! Hur gör man det??

Avslutningsnerver

Hemma från ännu en kväll på dansen :) Vart en runda på stan med Bellis och Lisa i jakt efter avslutningskläder. Hittade jätte snygga och vi gick bara in i typ 3 affärer? Haha så alla vi tre kommer se lika ut! Skönt att ha gjort klart allt med grupperna med musikschema och så. Är lite smått nervös inför helgen, vet inte vad jag ser framemot värst: vurpa i högklackat på girls, alla klädbyten (tänk om man glömmer ta på sig kläderna och springer ut..), Eller alla hopp och snurrar i jazzen, tänk om man börjar dansa "womanizer" till Lollo & Bernie!? Men så illa kan det ju inte bli. Fast man vet ju inte om huvudet slår slint. Kul ska det bli med SM på lördag iallafall!! :D Så otroligt roligt att nu får vara med och coacha alla duktiga tävlingsdansare. Lyckligt lottad! Fast jag själv slutade tävla för 2 & ½ år sen, då SM i street var min sista tävling, så får jag ändå vara med på ett hörn! Eller ja ganska stort hörn :) Nej, nu ska jag hoppa i säng och tänka på minst 3 bra saker jag gjort idag.



Snällt Malin, snällt ;)

Emeliebesök

Igårkväll efter den sista girlsen kom Emelie på besök. Satt och prata, åt mackor, och jag åt popcorn tills jag mådde illa. Förstår Lisa nu, man kan faktiskt må illa av för mycket popcorn! Emelie var så söt när hon skulle åka, hon är nämligen rädd för våran trappuppgång på kvällarna. Lamporna tänds väldigt sent eller inte alls, så hon stodd där med sina "puppy eyes" och ville inte bli lämnad, haha. Men jag försäkrade henne att inget kommer att hända om hon går ner där själv. Och det gjorde det nog inte heller, för har inte hört någonting från henne iallafall...
Sen kröp jag ned under täcket där älskling redan låg och sov. Så varmt och mysigt när man hör hur vinden blåser där ute. Känns så tryggt att ha någon.


Stormväder

Storm och snö ute. Ingen bra kombination. Tur att man har tvättdag och sitter inne med dator och täcke, hehe. Vart ingen lunch med Malin idag, tack vare ovädret. Bara jag som börjar bli riktigt orolig hur denna vinter kommer sluta? Förra året var det ju lite av en katastrof vinter, och när vintern inleds såhär i år vågar man ju inte tänka på hur det kommer se ut om 3 eller 7 år. Tankarna går till den där filmen, vad heter den nu igen, "the day after tomorrow?".


Jacka på när det är snöoväder. Tänk att jag alltid får för mig att knäppa kort precis innan jag ska springa ner till bussen, haha.

Tvättdag

Vad förvånad man blev när klockan pep imorse. Inte van vid att gå upp på en bestämd tid på vardagar. Tragiskt? Eller härligt? Hääääärligt tycker jag nu iaf ;)
Bara att bege sig ner till tvättstugan och börja håva in kläder. Måste egentligen ner dit nu igen men ville skriva lite här först, hihi. Vid elva tiden väntar personalmöte på k-rauta och därefter hoppas jag på att möta upp Malin på stan för en lunch :) Och ikväll är det terminens, och årets, sista girls..Buhu!


En bild på oss i lördags. Karin, lång-näsan, Ida!

Mitt godis

Oftast köper inte jag halstabletter för att jag har ont i halsen. Utan för att äta det som godis, ett "nyttigare" godis. Känns nyttigare i allafall, och gott är det! Sen var det ju bara tur i oturen att jag vakna upp med en värkande hals efter att jag svalt en hel påse halstabletter.


23e November - 1 & ½ år <3

Godmorgon!

Vaknade vid femtiden av att älskling pussade mig hej då. Eller klappade han mig bara på kinden? Haha svårt att veta sådär tidigt på morgonen. Så tråkigt att han måste iväg så tidigt till jobbet, och kommer hem när jag har hunnit åka till dansen. Vi har lovat varandra att hitta på en massa roliga utflykter nu när jag blir ledig från dansen - och för att fira vår 1 & ½ årsdag! Hihi. Tänk att tiden gått så fort! Men den gör väll det när man trivs så bra ihop och har roligt tillsammans. Så lycklig över att jag har träffat honom. Vågar inte tänka på hur mitt liv skulle se ut nu om jag inte hade gjort det den där kvällen 23e maj 2009. Han är verkligen den första jag har kännt att jag vill ha ett förhållande med. Och den enda jag ser en framtid med <3



Halsont

Vaknade av att halsen värkte. Nej nej nej. Jag får inte bli sjuk nu. Vill inte missa de sista dagarna på dansterminen. Känner att det är något som är svullet och irriterat i halsen. Får bli lugnt idag så kanske det hinner gå över tills dansen i eftermiddag. Ibland kommer det bara på morgonen men är borta sen på kvällen. Fy, hur ska jag kunna ta det lugnt och inte göra någonting idag. Jag som är så träningssugen. Typiskt. Alltid när man har lust till att träna får man inte.


Chips söndag

Näe, när jag kommer hem från dansen ikväll ska jag mula chips. Så är det bara. Massa massa chips. Bryr mig inte om jag blir lite rundare om kinderna. Passar bra till julen ;)


Favoriterna!!

Bilder från helgen

Glömde ju kameran i fredags. Men fick några halvbra med iphonen när Lisa försökte öppna Astin. Haha.


Lisis <3


Detta hade jag på mig i lördags, när vi firade att Karin var hemma över helgen :)


Jag och Karin

Bellis :)



Fixing.

Und moi.

Sista söndagen

Åh vad kroppen skriker efter chips, dipp, mackor, pizza och annan fet mat. VILL HA! Gärna allt på samma gång, i ryggläge, hehe. Åt nyss en monsterprotion av resterna från i fredags. Mums! Nu står magen ut och är sådär stor och fin igen. Har en liten lunchpaus från dansen. Ska dit snart igen och ha tävlingsgruppen för sista gången denna termin. Kan inte fatta att detta är sista söndagen? Vart har terminen tagit vägen? Vi började ju nyss, eller? Aja, ser verkligen framemot nästa termin. Nå grymt mycket!
Powernap nu kanske..?



Monstermåltiden, älskar såna. Då man bara äter och äter..

Glömde publicera

Hahaha oj oj. Glömde visst att trycka på publicera. Detta inlägg är ifrån i lördags ;)



Vad kul det var igår! :) Vi danstjejer stannade kvar efter dansen på kvällen och fixade oss, beställde upp mat och drack gott. Sen dansa vi lite också, konstigt va? ;) Bella och Lisa kan ju så många bra som inte jag kan. Måste lära mig några som jag kan ha till mina grupper nästa termin :)
Bilder togs det också. Är liiite orolig när de kommer upp på Lisas blogg, hehe. Men de blir nog bra ;)
Mot dansen!!


Snabbis

Blir en snabbis nu medans jag slänger i mig maten, hehe. Blir kanel med gröt igen. Snacka om att jag kommer vara trött på julen innan den ens har börjat.

Upptäckte lite färg på magen nu när jag kom tillbaka från zumba och solning. Det tycker nog Rickard om. Han har glömt sin telefon hemma idag. Synd för honom, nu blir det snokning på högnivå ;) Näe jag är ingen sån flickvän, vilken tur han har!



Åh vad irriterande, har kommit åt en knapp på datorn som gör att det blir helskärm. Hur får man bort det? :(


Let´s zumba

Haha. Jag har inte fattat det där när man ska svara på någons inlägg på bloggen. Jag skriver alltid svaret i min egen blogg ;)

Strax blir det till att möta Ida och dra iväg på ett litet zumbapass. Spännande. Får se om vi hinner med lite solning efter. Skulle vara skönt. Sen blir det dusch, fix, ner på stan, till dansen och sist tjejmys med danstjejerna! :D ska bli jätte kul! Hoppas att några fler hänger på så vi blir ett gäng! Så sällan alla träffas samtidigt. 



Jag måste börja plugga nästa höst. Orkar inte va hemma om dagarna längre. Men vad vill man bli..? 

Aja baja

Tänk att jag lovade mig själv att jag inte skulle handla nå nytt denna vecka. Men där sprack det.. Så fort jag såg skylten att Bik Bok hade halva priset på EXAKT ALLT! i butiken. Mums! Sen så råkade ju ett häftigt halsband från glitter komma med hem i all hast..





Brorsan har fått en lägenhet precis över en stor galleria. Alltså han kan ta hissen ner och befinna sig i ett paradis av butiker. Grrr..! Och är han intresserad av sånt? Nepp. Slöseri tycker jag. Tur anser mamma att det är han som bor där och inte jag..

Snowflakes



Vad insnöad jag är på vintern känner jag nu, höhö ;) Okej jag erkänner. Jag tycker nog om vintern. Men bara till slutet av december!

Starkt.

Ibland känner man sig bara så där, stark.

Fast sådant som egentligen skulle såra en händer, så borstar man bort det på en gång. När man egentligen skulle fokusera på något dåligt börjar man helt plöstligt se allt bra. Även fast man gör fel, så känns det rätt. Om gårdagen var pest, så vet man att framtiden är god. Ibland skiter man i vad andra gör, tänker och är. Tänk att jag har en sån jävla tur att jag är jag! <3


18e November

Helt glömt bort att skriva idag. Ack och ve vilken skam! ;)

Dagen började med att jag vaknade 20 minuter försent än planerat. Den här natten ska jag ha mobilen på laddning! Sen sprang jag iväg till gymmet (låter mycket bättre att skriva sprang än lunka, eller hur?) Ett snabbt pass på gymmet sen hem och duscha av sig allt och iväg för att göra naglarna. Sååååå snygga de vart! Visar bild imorgon ;)
Sen tog jag och min "trogne vän" bussen, en trip ut till valbo där jag möte upp Emelie och Tessan för lunch och shopping. Visar allt på bild imorgon om jag orkar! Det var 50 procent på allt inne på BikBok!! När vi sedan skilldes åt stod det jazzdans på mitt schema, gryymt! Och nu när jag slängt i mig kvällsfilen och lite därtill ska jag snart flyga in till sängen...Vart tar alla dagar vägen??


En snygg bild på oss, som vanligt.

Tove Styrke

Ja jag vet att jag hatade henne i Idol. Men jag älskar hennes låt!


Wintershoes

Ja jag tycker nog om mina vinterskor. Har jag bestämt mig för. De ser så mysiga ut. Och är rätt så mysiga.

'
Haha fick inte köpa sånadär "uggs" för Rickard. Han tycker de är så fula och ser ut som "eskimåskor". Vad är inte dessa om inte eskimå-inspirerade? ;)

Danslängtan

Morrn´Morrn´ -som syrrans sambo alltid säger på morgonen.

Vakna upp av, eller jag var nog redan vaken i och för sig (är det ett sammansatt ord?) att jag redan nu längtar tills nästa danstermin! Den här terminen har inte ens slutat och jag börjar redan dansa igenom nya steg i huvet, haha. Lääängtar. Fast det ska ju bli skönt med lite lov också, men börjar samtidigt bli lite nervös av att inte ha något vettigt att göra på lovet. Fast Jag och Lisorna har bestämt att vi ska träffas och dansa en massa på lovet :) Planera klart allting inför nästa termin. Nej nu får jag sluta tänka på det och fokusera på de få danslektionerna som är kvar! Snyyft! Och helgen är ju verkligen något att se fram emot! :)




En partyfixad jag..

Vinterbilder

Ge mig kraft någon! Att besegra berget av disk i köket. Usch, varför kan vi inte ha en diskmaskin för?

Vart en lång promenad i solen med julmusik i öronen. Sen prövade jag på en fisksoppa från Felix. Såg så gott ut när Bella satt och mumsa på en broccolisoppa från samma märke i söndags. Och jag som egentligen inte är en soppmänniska tyckte att den faktiskt var god! Så drack jag pepparkakste till. Myyys! Ska man håva i sig lite glass också? Hehe..


Mina nya vinterskor!





Vinterland

Vilket härligt vinterväder vi har utanför fönstret. Bara det gör en på super humör :)
Idag ringde jag vikariepoolen för att skriva upp mig för dagis och fritids. Men då sa hon som svara att jag var välkommen att skicka in mitt cv när de hade annonser uppe, eftersom jag inte har någon utbildning. Men enligt mina rykten ska ju nästan vem som helst få skriva upp sig. Så vart lite förbannad. Jag har ju erfarenhet från dansen och så, och min jobbcoach hade haft tjejer som ringde dit och fick jobb UTAN ERFARENHET! Hon måste ha gett mig fel nummer, eller så var det tjejen i telefonen som missuppfatta mig. Jaja nog om det.

Undra om man ska ta och testa de nya vinterskorna på en härlig promenad? Fast egentligen borde jag ta mig till gymmet nu när man lagt pengar på månadskort och allt. Hmm, och båda sakerna orkar jag faktiskt inte, haha.
Vi har byggt ett fint berg av disk inne i köket som behöver försvinna. Suck.



Bild tagen vid nyår. Vi var i Rickards familjs stuga och åkte skidor i backen alldeles i närheten.

15 november

Nya vinterskor övervann gym, hehe. Rätt val! Ska pröva stövlarna lite hemma får vi se om jag behåller dom :) så svårt med vinterskor. De ska vara varma, bekväma, vattentätta och snygga! Så svårt att hitta stövlar som har allt liksom. Sen hanns det med en fika med Lisa och Agneta. Myys. Näe nu sitter älskling och pickar på mig. Tror han vill ha lite uppmärksamhet ;)


Prövade på mochaccino :)


Gym vs. vinterskor?

Så sent jag vakna upp imorse. För att vara jag. Men så skönt det var! Synd bara att jag måste till Competens idag.. För att skriva på den där lappen så jag får lite ersättning från försäkringskassan. Skulle egentligen vilja slippa all den skiten, nu vill dom t.ex. att jag ska söka jobb på elgiganten i Bromma, whaat? Vad ska jag dit och göra? Men jag behöver nog de där extra pengarna i december då jag inte vet om jag får jobba eller inte. Det är ju ingen dans då :(
Hursomhelst. Tror jag skippar gym idag kanske, så hinner jag dra ner på stan i en jakt efter vinterskor. Haha ser ju bedrövligt ut nu när jag har klackskor till mjukisar ;)



Bra slut!

Vart på mycket bättre humör mot kvällen. Tack vare Rickard och Lisa! Så nu känner jag mig glad igen :)
Jag och älskling var och åt på Kina restaurangen här på söder. Och det var riktigt gott och mysigt. Vi satt och prata lite om hälsa och så. För vi båda har en app på telefonen där man kan fylla i vad man har ätit och tränat, vilken mål vikt man har och vidare. Vi gör det bara för skojs skull. För att se hur vi ligger till. Nyttiga eller livsnjutare ;)
Och jag kan nog säga att vi båda tillhör det sistnämnda, iallafall om telefonen ska ha rätt. På mina dagar jag har fyllt i är det ett stort rött kryss över. Hahaha verkligen a big no, no! Så igår när jag blev sugen på glass ändrade jag min målvikt så det inte skulle se lika hemskt ut på tabellen, hehe ;)






I want to disappear

Idag är en sådan dag då jag bara känner mig ledsen. Inte av någon direkt anledning. Det bara är så. Vill inget annat än dra täcket över huvudet och drömma om bättre tider...


To mouch candy

Har myskväll med Tessan. Åhhh vad choklad är underbart. Föder nog snart en liten godisbebis, haha. Har verkligen vräkt i mig. Kan aldrig få nog!


Dblak!

Idag kommer koreografen Darryl "DBlak" Blackman till oss på Uddans. Ska bli riktigt kul och spännande :) Oftast lägger lägger dom ribban ganska högt, ibland för högt. Och fast dom ser att det är många som har det svårt vägrar dom att göra det lättare. Fast det är bra också. Då tvingar dom upp eleverna på en högre nivå än vad dom var på innan. Huvudsaken är ju att alla har kul och blir inspirerade! Näe dax att sätta på sig lite färg i ansiktet och kila ner till dansen!





Hittade tyvärr bara den här mini-bilden på honom!


Lista

4 TV-program jag ser:
1. So you think you can dance.
2. Idol.
3. Simpson.
4. True Blood!

4 saker jag gjort idag:
1. Bloggat.
2. Haft dansklasser med söta barn :)
3. Ätit en supergod brunch!
4. Dansat på workshop med Dblak.

4 saker jag längtar efter:
1. Julen!
2. Mina söta syskonbarn.
3. Åka utomlands, när nu det blir.
4. Sommaren.

4 saker på önskelistan:

1. Vinna 100000000000000000000000000000000000000 kronor på lotto, hehe. 
2. Kunna sjunga bra, så bra att jag vinner Idol ;)
3. Att kunna äta hur mycket onyttigheter utan att bli tjock.
4. Vara lycklig livet ut :)



Blondie

Förr när jag var mörkhårig tänkte jag att jag aldrig skulle kunna ha blont hår. Dels skulle jag se konstig ut i det trodde jag. Och sen hade jag fått för mig att mitt hår inte skulle gå att bleka. Men på flygplanet till Kina bestämde jag mig. Näe! Varför skulle inte jag kunna bli blond. Tur att mamma var med och hejdade mig lite, för annars hade jag gått till första bästa frisör i Kina och färgat. Och det hade kanske inte slutat så bra. Men dagen efter vi kom hem sprang jag till affärn och köpte färg att slinga med. Mamma som aldrig håller med mig när jag får såna här ideér ville inte hjälpa mig. Så jag stod där, framför spegeln, mitt i natten och slingade mitt mörka hår. Såklart hade jag köpt för lite färg, men tänkte det borde ändå bli bra. Nöjd la jag mig ner i sängen innan håret riktigt hunnit torka och visat resultatet. Hade sköna drömmar om hur snygg jag var nu med blont hår och allt. Tills jag vakande upp på morgonen och såg mig själv i spegeln i dagsljus. ORANGET! Jag blev helt förskräckt och fick panik, som säkert hela världens tjejer gör när de inser att deras hår är en katastrof! Jag såg ut som ett lejon, kanske värre, i huvudet. Ljust upptill, sen gult, oranget, rött och brunt längst ner. Stannade hemma från skolan och ringde min frisör som var helt underbar och lät mig komma in på direkten så hon kunde fixa till det. Var så rädd att de skulle skratta åt mig på frisörsalongen, men tydligen var detta ett förekommande dilema för tjejer som går dit och klipper sig. När jag sen steg ut från frisörsalongen var jag sååååå nöjd. Tog en lång promenad hem o kände att jag svävade på små blonda moln. Jag var ljushårig!! Fast nu när jag tittar tillbaka på bilder jag tog då, så vr jag kanske inte riktigt så blond som jag kände mig då ;) Jag trivs nog bäst i blont. Passar bäst i det. Eller hur?


Här är jag i mina blonda slingor


Mörkhårig


Och idag är jag såhär blond!

Från bloggarkivet del III

Har suttit och gått igenom lite inlägg i bloggarkivet. Alltid kul att läsa saker man skrev för några år sen, haha. Hittade detta som är en bra beskrivning på hur kass jag är på stavning ibland ;)



Jag är så sjuuuuuuukt sjukt dålig på att stava!! Helt ärligt, det är fan pinsamt! Jag går sista året på gymnasiet men kan inte stava till ord som man lär sig i femman!! Samtidigt så har jag svårt att betona vissa ord så dom får helt fel betydelse. Tillexempel arackbollar (hur de nu stavas? dö bokstäver dööö!!) säger jag arak till (typ som landet irak fast med a) egentligen ska det ju vara kort betoning på a:na har jag lärt mig nu, då de skrattade åt mig när jag frågade om det var en arakboll hon åt och visst är det rom i dom? (jag sa ordet rom som staden rom låter, inte som drycken rom vilket jag menade)

Sen idag blev jag helt förskräckt när jag läste att maten var inställd på klassrumsdörrn :O
Som tur var var det ju inte så utan det var en lycklig klass som slapp matten!


Superbrorsan

Är inne i en såndär hemskt period då jag känner mig dålig. Eller inte tillräckligt bra. Känner så med dansen. Men man ska ju tänka på att ha kul och inte på att man är dålig. Fast helt ärligt så känner jag mig som en medelmänniska. Haha låter kanske lite hemskt, men jag är aldrig riktigt dålig på det jag gör, men inte heller skit bra. Allt jag gör är bra, men jag känner mig aldrig bäst. Som min storebror tillexempel, han är en sån person som är skit bra på allt han gör. Han kan så mycket fast han aldrig pluggar, vinner alltid i spel (oavsett om det är tv-spel eller kortspel), lagar gudomlig mat utan att följa något recept, när han spelade fotboll var han en av de bästa i laget (kommer ihåg att tränaren ringde hem och försökte få honom att fortsätta när han slutade), när han kladdade ner något på ett papper försökte jag och Henrik att rita av det för det var så snyggt (sen skrattade han åt oss för det blev aldrig lika bra så som han hade ritat), till och med dans är han skitbra på (Iallfall tyckte jag det när jag var mindre och han gjorde Moonwalks). Faan! Oj nu svärde jag. MEN FÖRBANNADE UNDERBARN!! Kunde han inte ha delat med sig lite? JO en sak till: Han är nu 30 år, och ser så ung ut att han lätt kan misstas för 20! Lite gråa hår och rynkor kan han väll få??


Träningsvärk

TRÄNINGSVÄRK! Sen gympasset i tisdags. Jepp jag lyckades slita arslet från soffan, hehe. Undra om jag är lika duktig idag?


Gud vad sur jag blev, i tisdags, när en gubbe stirrade på mig när jag sprang på rullbandet. Hatar verkligen när någon okänd kollar konstigt på en för att man springer så svetten rinner. Hallå, varför går man annars och tränar? Fattar inte hur alla kan se så torra och rena ut på gymmet, haha. Hursom helst märkte nog snubben att jag kastade hatiska blickar mot honom så han vågade inte titta vidare. På nåt sätt kände jag ändå igen honom. Säkert från k-rauta. Åh nej tänk om han var en såndär snäll kund, med k-rautakort och allt. Inte så konstigt att han kollade då kanske.. Eller så var han en såndär kund som vill lämna tillbaka sina varor efter ett halvår, och skriker och kastar iväg k-rautakortet när vi säger att han inte får det. Då förtjänade han mina hatiska blickar lite ;)

Sugen på lite duva?

Igår var jag inne och kolla lite på en "kaloritabell" på internet. Fråga mig inte varför, lite knäppt sådär, men jag började undra hur mycket det är i ett äpple tillexempel. Kan få i mig rätt så många ibland på en dag, hehe ;) Iallafall, i den där "kaloritabellen" stötte jag på något, ehm weird:

Duva, bara kött 139
Duva, kött med skinn 285


DUVA?!!? Hallå skrivfel! (hoppas jag) De måste ju ha menat druva. Inte äter man en Duva till huvudrätt i Sverige heller! Eller..? Jag menar hur goda kan duvorna nere på stortorget vara. Full med avgaser och gamla tuggummin i magen. Näe usch ;) Fast sen vart jag väldigt osäker (det kanske pågår en jakt på stortorgetsduvor utan att jag lagt märkte till det) när jag fick upp detta:

Duva, helstekt med stekt svamp

Recept på Duva finner du längst ner på denna sida

Duva, Skogsduva, Ringduva, en fest i smak. Servera gärna med stekt svamp (Trattkantareller eller vanlig Kantarell). Helst ska det vara unga duvor, de äldre kan vara något sega. Sortera efter jakten, de äldre fungerar bra som soppor.

I Sverige häckar fyra olika arter av duva; tamduva, ringduva, skogsduva och turkduva. 

Hahaha "Turkduva" (Vem var det? Vem var det som fucking åt mig?) det kanske är dom som häckar på stortorget ;) näe men allvarligt! Nu känner jag mig sådär dum igen. Seriöst äter vi duvor i Sverige? :O
Finns en del läckra recept iallafall:

Fikon och äppelfylld duva i sherrysås.

Duva al chiockolato.


Vilka puddingar

One Shoulder FrillPleated Arm Satin Dress
Ja lila är bra snyggt, "one shoulder" likaså.
Undra om jag vågar, beställa dom då?

Christmas in my ears

Haha trodde bara det var jag som var onormal och lyssnade på julmusiken långt innan julhysterin har dragit igång. Finns ju inget mysigare tillsammans med ljus, filt och högsång när det är snö ute. Dessa är mina favoriter:










Gud vad jag tycker om julen! <3

Men åh klippen syns ju inte! Inte för mig iallafall. Aja, det ska vara "Last Christmas", "All I want for christmas is you", "Juligen" och "do they know it´s Christmas"

Sallads-Blä!

ÅÅÅH! Vad irreterande. Nu när jag försöker vara nyttig på ett hälsosamt sätt, och gjort i ordningen en sån fin sallad och allt, ja då tycker jag att det är äckligt med sallad helt plötsligt. Jag som älskade det med en bit av mitt hjärta för några år sen, och kunde stoppa i mig hur mycket som helst. Men nu går det bara inte! Mår så illa och tappar verkligen matlusten. Varför? Har verkligen lagt ner tid och pengar på olika sallader för att jag ska kunna gilla det igen. Men icke. Blir till att slänga allt igen då.




Morotsmarodören Sabina

Åh vad jag tycker om morötter! Så söta och goda i smaken, rikliga på bra vitaminer som Kalium, A-vitamin och karoten. Har redan satt i mig en portion morötter som skulle kunna ge middag åt en familj på 5 pers. Visste ni att man kan bli gul av morötter? Gissa en gång vem som lyckats bli det? SVAR: JAG!! Hahaha. Det syntes bäst i mina handflator och läkaren trodde först att det var någon form av näringsbrist. Men sen när mitt morottsintag blev känt så förstod vi att jag nog måste tagga ner lite med morötterna. Läste på en hemsida nu om att det är färgämnet karotin som finns i morötter som gör huden gul, vid en överdriven konsumtion av morötter - över fyra per dag. (Oups! Den gränsen redan spräckt, hehe) Rickard som säger att han tycker jag är så fin när jag får gyllenbrun hud på sommaren. Undra om han känner likadant om jag skulle bli gyllengul?


 


Otålig?

När jag var mindre trodde jag att tålamod var en av mina bra egenskaper, tillskillnad från min bror som tröttnade lätt på vissa lekar eller spel. Men nu har jag kommit fram till att det är precis tvärtom! JAG ÄR OTROLIGT OTÅLIG! Iallafall när det kommer till vissa saker. Jag är en person som vill se resultat direkt. Gärna sekunden efter. Om jag:

  • Går till gymmet vill jag helst se musklerna forma sig direkt på löpbandet.
  • Är jag hungrig vill jag ha mat genom att bara knäppa med fingrarna.
  • Aldrig gjort en sak förut, vill jag vara bäst på det utan att ha tränat.
  • Blir jag sugen på att åka utomlands vill jag boka biljett redan samma dag och åka morgonen därefter.
  • Ska möblera om vill jag kunna gå på Ikea och ta med mig allt jag vill ha hem.
  • Skulle vilja ha längre och vackrare hår får det gärna växa gro till det över en natt.

Fy så bortskämt det låter. Men jag är inte bortskämd. Jag förstår ju att det inte funkar så, och att man inte kan få allt man vill ha. Men när saker inte händer på momangen blir jag otålig och lite nedstämd. Jag vill ju att allt ska hända nu. Nu, NU, NUUUUU! Tänk vilken härlig känsla man måste få när man når sitt resultat efter mycket tid och slit! Men det är så lätt att tröttna på vägen dit..



Ge mig kraft någon...

...Att ta mig ur soffan, annars kommer jag ligga kvar här hela dagen. Hehe, och det går ju inte! Har dansklasser idag och sen har jag lovat mig själv att börja gymma lite igen. Får se hur det löftet slutar.

Sällan jag drömmer om att någon jagar mig, gjorde det återigen inatt. Vaknar av känslan att någon eller något är ute efter mig. Undra vad det är jag flyr från?


Varning för skrivfel!

Sitter med den bärbara datorn i vardagsrummet medans Rickard kollar på nån av alla de serier han följer på projektorn. Så det är kolsvart här för att han ska få bäst bild ;) Förutom min skärm då som lyser. men tyvärr inte på tangenterna så jag ser inte riktigt vart jag sätter fingrarna, hehe. Men jag är så van att det blir lite skrivfel här och där. Jag är nämligen helt otroligt dålig på att stava ibland. Hahaha kommer ihåg en gång jag smsa med Zandra så skrev jag nåt ord, kommer dock inte ihåg vilket, men stavade fel så det vart en helt annan innebörd än det skulle vara ;)

Idag jobbade jag 6.50-12.10 på K-rauta. Och vet ni! Killen som råkade få det där presentkortet på, ehem lite för mycket pengar, hade kommit in och hämtat det riktiga!! :D Hej då till den ångesten! Precis innan jag sluta kom mamma in så vi tog en sväng på k-rauta och handla lite badrumssaker till hennes nya badrum som hon håller på och renoverar. Sen åkte vi ner till stan och åt på Sahflohrs. Blev en hamburgare för mig, då buffén inte var gluttenfri. Sen åt vi en sån där farligt god tryffel som Lisa fått mig beroende av ;)  sen gick vi i några affärer innan mamma var tvungen att åka hem till Valbo igen. Köpte nya leggings på Hm igen. Mina går sönder i skrevet/låren hela tiden. Whyy? Hahaha. Sen bar det av mot dansen. älskade dansen! :) <3


Jag i min älsklingsjacka, fast den inte syns så mycket men jaja!

Sötbarn <3

Tänk att man alltid tycker att ens egna syskonbarn är de sötaste och roligaste i världen :) <3

Igår när vi satt vid matbordet hemma hos syrran, med maten halft uppäten, frågar mamma Ville:
-Ville, var du in i farmor och farfars husvagn nånting nu när de var på besök?
Ville lyfter lätt på ena skinkan:
-BRRRAAAAAAAAK! Släpper ut världens fis som svar på mammas fråga. HAHAHAHAHA gud vad vi skratta! Men Ville bara fortsatte äta och vara cool, "pruttar gör väll alla liksom?". Haha sen när han lekte i hans lilla Pippi-tält stack jag in huvudet och skrek: BUUUUUU! Ack så rädd han blev, fast han flög upp i luften spelade han ändå cool sen. "Vadå jag vart inte rädd"- Sen utbrast han i en korrekt grammatisk mening (för att vara 2 år) :
-JAG HAR BAJSAT!!
Hahaha stackarn. Vilken hemsk moster jag är som skrämmer skiten ur barnen ;)


Ville i sitt Pippi-tält



Lilla älsklings Hugo får vi inte glömma! Som förövrigt är världens gladaste lilla bebis. Så roligt när Ville skricker: AJA BAJA HUGOO! När Hugo tar hans leksaker ;)

För tidigt på morgonen

Trötter.. Alltid när man går upp såhär tidigt så mår man så illa. Eller jag gör det iallafall. Det är alldeles för tidigt på morgonen för att kroppen ska fungera. Jag känner en sorts dragningskraft till sängen på nå vis. Kom hem vid halv elva tiden igår efter att ha vart hos syrran och hennes familj. Kommer upp lite bilder och roligt citat från Ville sen ;) haha. Mot k-rauta...

3 årsdagen

Snart kommer mamma och hämtar mig. Vi tillsammans med brorsorna ska ner till Stockholm och hälsa på farmor, syrran och sen pappas grav. Idag är det tre år sen han dog. Har haft lite smärtor i ryggen den senaste veckan. När han dog hade jag så ont i ryggen så jag tjata på alla att de skulle massera mig kommer jag ihåg. Tror verkligen att sorg och psykisk smärta kan sätta sig i andra delar av kroppen. Tänkte att jag skulle bjuda på ett glatt minne. För så minns jag min pappa, alltid glad och skojsam.


Kommer ihåg när vi var i Thailand för första gången. Då var vi Phuket och det var den mest fantastiska och lyckade resan vi gjort. Jag älskade att bada i de höga vågorna på Karon Beach. En dag när pappa var med, min pappa var ingen som tog en lugn simtur när han badade. Tvärtom! Han var lika vild i vattnen som vi, haha. Han dök och hoppade, simmade under vattnet och stänkte vatten. Men när han kom upp efter att ha simmat under ytan ett tag i Karon beach sköna vatten, innan han hunnit slagit upp ögonen såg jag honom ta ett djuuuuupt andetag innan en våg kom och sköljde ner i hans käft. Hahahahaha! Jag blev också träffade av vågen och fick en kallsup bara för att jag skratta så mycket. Pappa tyckte inte alls det var kul efter att han hade hämtat sig från monstervågen som träffat hans stora gap. Hahaha men jag tyckte det var kul iallafall.


En bild från vår andra resa i Thailand.


Bajsbadet

Fick ett sånt badsug imorse, eller mer sen eftermiddag för att tala sanning, så jag och Rickard drog iväg till fjärran som nyss öppnat igen efter renovering. Men när vi kom dit fick vi informationen om att Äventyrsdelen (anledningen till att vi åkte dit) var stäng, pga av att någon bajsat i poolen!! Hallå vad är det för person som saboterar genom att bajsa i en allmän pool. BAJSUNGE!!Näe det enda som var öppet var den Iiiiiiiskala simbadsängen (stavning?) och relaxavdelning. Relaxen ska tydligen vara kass och simbadsängen har jag hemska minnen ifrån skoltiden så. Det vart en Ikea tripp istället. Fick med mig ljus som jag tänt nu. Älskar ljus! Skulle inte klara av vintern utan dom. Näe ikväll blir det till att hänga framför tv:n och kolla på Bounce! Deras avslutningsshow ska visas :D




Middag och utgång

Sådär. Nu är det undan plockat lite från gårdagen. Vad har hänt med mig? Fått nån allvarlig städmani tror jag. Eller städmani skulle nog inte vanliga ordningsamma människor kalla det, men för sånna som mig är det mani. Hehe. Bjuder på lite bilder från kvällen. Vi var ett par härliga tjejer som åt middag, ost och skinksås med pasta och grekisk sallad, och drack hemma hos oss. Blev en del mjölkdrinkar som slank ner, mums! Hihi. Hade på mig mina nya snygga och röda klänning från Bik Bok. Rickard tyckte först inte att jag skulle köpa den för han menade att jag bara skulle gå och dra i den hela tiden och inte kunna dansa som jag brukar. Men ett par säkerhetsnålar vid armhålan satte stopp för det, hehe.






Brun/rosa makeup









Emelie och hennes kompis Sofie :)


Mina kära hjärtstrumpbyxor! Som gick sönder när jag drog på mig dom. Som tur var vart det bara ett mega hål på ena skinkan så det var inget som märktes ;)

Sjukligt virus

Ett äckligt sjukligt virus har slagit till mot mig och Rickard. Eller först var det bara ett litet oskyldigt som växte i mig, som sen smitta Rickard, och som sen muterade sig till hosta som kastade slemklumpar! Uuuuäh vad äckligt det var när Rickard krama mig efter en hostattack och en lång sträng med grönt (faktiskt limegrönt haha) slem låg på hans arm. Sedan hoppade viruset över till mig igen. Och nu när jag hosta fick jag en trevlig present i handen. SLEEEEEEM :( jag skrek lite och kanske grät en skvätt. Uscha!



Virussmittaren!

Dum dummare dummast

Vad har hänt? Vad blåst jag har blivit. Eller det kanske jag alltid har varit men sett tecken på det nu. Idag på k-rauta när en företagskund handlade på faktura och jag frågade om han ville ha någon märkning mumlade han till svars:
-mmafnagelrr.
Jag: -Ursäkta men vad sa du nu?
-Mlnagelr.
Nagel! Vilken konstig märkning tänkte jag. Men jaja skriver det om han vill ha det. Sen sekunden efter jag tryckt på okej och papprerna kom ut i skrivaren slog det mig. Meen dumhuvve! Han måste ju ha sagt LAGER och inte NAGEL som jag trodde att han sa. Snabbt men diskret tog jag papprerna åt sidan och gjorde "N" till "L" och det sista "L" till "R". Höll mina fingrar korsade att han inte skulle se mitt lilla försök till att inte bli utskrattad totalt och dömd till titeln "K-rautas dummaste blondin" när jag räckte över pappret till honom. Ni vet hur grabbig och manliga byggarbetare är, de älskar att skratta åt såna som gör fel. Men kunden bara tittade fundersamt ner på pappret och gick ut i butiken. Puuuh tror inte han märkte nåt. Snart får jag ta och färga håret svart om jag ska fortsätta göra korkade misstag. Hahah men kan inte hjälpa att skratta själv åt det. Iblabd hänger hjärnan verkligen inte med ;)


Forever young

Pust. Diskat och städat hela lägenheten (och då menar jag verkligen heeeela!) och nu står maten på spisen också! Usch vilken tråkig och jobbig vardag hemmafruar måste ha. Och nu menar jag inte Hollywoodfruarna, dom har det nog rätt så kul, utan de här riktiga som är hemma om dagarna. De som tar hand om huset och allt där till medan de andra familjemedlemarna är iväg på sitt. Näe en sån ska jag adrig bli! Däremot ska jag påminna mig själv om att det nog inte skulle vara så tokigt att skaffa ett hembiträde till äldre dar. När man har fullt upp med jobbet och att få familjen att fungera samtidigt som man ska ha ett eget liv. Näe helt plötlsigt lät det inte så kul att bli helt vuxen..



Vilken sjuk bloggvärld vi lever i

Vad roligt att nästan alla har en blogg nuförtiden! Men varför börjar så många blogga? Är det för att föra en såkallad "allmän och öppen dagbok"? Eller för att få utlopp för sin tankar och känslor? Kanske några gör det för att hålla kontakten med familj och vänner som man inte träffar varje dag. Andra kanske enbart gör det för uppmärksamhet. Och sen finns det ju den lilla delen som gör det för att tjäna pengar. Sjukt egentligen vad stor bloggvärlden har blivit, och vilka sjuka pengar storbloggarna håvar in. Men det är ju som sagt marknadsföring det handlar om, och man kan ju inte säga något annat än att dom lyckats väldigt bra. Hittade detta inlägg hos megabloggaren Kenzas blogg.



Jag bloggar för att jag dels tycker det är roligt att skriva, dels för att det kanske kommer bli roligt sen att se vad man skrev förr i tiden. Sen så är det några som tycker det är kul att läsa min blogg. Jag älskar att läsa andras bloggar, speciellt de som man vet vilka de är. Så intressant att veta vad andra har för tankar, känslor och liv. Har alltid tyckt om att veta precis allt om alla. Förr fick jag ofta höra kommentaren: -Men sluta va så nyfiken Sabina! Hehe, men jag har alltid varit sån, spanat in folk i butiken på restaurangen osv. Ända sen jag satt i vagnen glodde jag på folk tills de tills slut gav med sig och tittade generat tillbaka till en liten jag som sken upp med världens leende. Haha till och med nu får Rickard ibland säga till mig att: Nu tittar du igen.. Förlåt men jag kan inte hjälpa att vara så intresserad av vad just du är för person!


Jämförelse

Jag har en väldigt jobbig ovana, om man kan kalla det så? Fast jag vet att det är waste of time, kan jag inte hjälpa att inte göra det. Med allt och alla, varje dag. Jag jämför mig, med andra människor. Framför allt tjejer i min egen ålder. Kanske ganska vanligt. Men jag kan må riktigt dåligt över det. Kan känna mig helt värdelös en hel kväll bara för att någon annan är bättre, roligare och snyggare än mig i mina ögon. Självklart är det jätte dumt att jämföra sig. Alla är ju olika och ingen är som jag. Visst är det självkänslan jag måste jobba på. Men hur gör man det? Genom att säga bra saker om sig själv, men vilka saker är bra att säga? Tror jag ska ta fram lite av Mia Törnbloms böcker och läsa lite. Så svårt att ta sig ur jämförelsexcykeln när man väll är inuti den. Sen är det samtidigt så jobbigt och pinsamt att prata med någon annan när man känner sig liten i jämförelse med andra. Vad ska den personen tänka om en då? Att man är patetisk, då skunker man kanske ännu lägre i sina egna ögon..



Hur kan detta streck bli längre utan att man rör vid det?

Genom att jämföra det med ett kortare.

Lycka är relativt?

Lycka existerar i jämförelse med något annat?



Ibland gör man fel, riktigt fel!

"Vi är ju bara människor" som min chef Pelle säger, som för övrigt är för snäll. Men tur är väll det, för en sån som jag. Som ger ut ett tillgodokvitto på över 10 000 istället för 600 kronor. "Sånt som händer" säger Pelle. "Inte alltid så lätt". Nej ibland inte, speciellt efter man stått bland en massa supersmå siffror och skrivit ut etiketter för att sen vända sig om och se att man har världens kö, all by myself.. Hahaha herregud vad hjärnan kan så slint. Hur dum får man va?? Tur att killen som fick tillgodot var stamkund så jag fick tag på honom och sa att det var fel på hans tillgodo och att han måste komma in. Hoppas han gör det. Har skrivit upp alla uppgifter och så som behövs. MEGA ENORM ÅNGEST HAR JAG NU!! Dumma kampanjepresentkort som ska ställa till det!! Men på nåt sätt kan jag ändå se det komiska i det.. Vilken nöt jag är haha -.-


Morgonlängtan

Längtar tills imorgon. Då ska jag ha en absolut-inte-göra-någonting-dag! Bara ligga hemma i soffan. Sitta vid datorn. Titta på dåliga program på tv. Läsa en bok. Inte passa några tider. Städa undan. Laga mat. Och mysa med älskling när han kommer hem från jobbet. <3

Idag blir det jobb på k-rauta. 11.15-19.30. Hela dagen försvinner. Men vad gör det. Skulle nog inte göra något vettigt ändå. Fast cykeln behöver få sin punkta fixad och sovrummet vill nog se sitt golv igen, haha. Jobbet på dansen är så olikt. Där är det mer "oj har vi redan slutat!" och på k-rauta är det mer "Oj är det så långt kvar tills jag slutar". Ibland kan jag inte riktigt förstå hur jag kan ha haft sån tur att få jobba med det jag älskar, dans! Jag känner mig så lycklig tack vare det. Men jag är också glad att jag får jobba på k-rauta. Får ju lite extra pengar som sagt, och kommer en liten bit närmare Thailand resan! :D 


   Min bild på dansen. Världens underbaraste jobb och kollegor! :) <3

Olika perioder

Vad roligt igentligen att man nästan alltid är inne i nån sorts period. Ibland har man en inte-kunna-sova period, eller känna sig-rätt-så-snygg period, äta-popcorn-varje-kväll period och träna-varje-dag period förekommer också. Just nu har jag en period som innebär:

  • Vakna väldigt tidigt
  • Sova oroligt
  • Fjärilar i magen
  • Lust att laga god mat och städa
  • Ha matchande ögonskugga
  • Sitta i soffan med täcke och dator

 


Matchande ögonskugga som sagt :)


2 November

Vart på stan med Lisa. Hon var på jakt efter vinterjacka och skor, hittade båda :) och jag fick såklart oxå med mig något hem...Hehe. Nu har jag samlat bra flickvänspoäng och diskat och lagat mat åt min pojkvän. Det står bolougnes och pasta på menyn! Och god sallad har jag till och med orkat fixa ihop! Duktig jag!



Fin fläck man fick på linnet..

HM shop online




Höstlov

Nu är det lov från dansen. Ska bli skönt att få vila och inte behöva passa massa tider. Men mindre skönt att inte få dansa lika mycket, och ha alla underbara grupper. Men men, finns så mycket jag vill hinna göra på lovet:

  • Ha en heldag i soffan och göra absolut ingenting!
  • Träffa kompisar och ha myskväll
  • Hälsa på syrran och familj i Täby
  • Åka till pappas grav
  • Gå ut och dansa
  • Läsa en bok
  • Storstäda
  • Tvätta
  • Åka iväg nånstans med Rickard m.m

Redan nu är jag upptagen med jobb på k-rauta tre dagar..Svårt när man vill göra så mycket på en gång.



Where did you go, idahoo?


Hon var här..

och här..

Hon är inte i hallen

i köket då?

There she is! :D

Lösögonfransmisstag

Hahaha i lördags var det lösögonfransar som gällde. Bara det att jag typ aldrig satt på mig lösögonfransar, förutom en gång förut, så jag satte dom åt fel håll!!! Dom längsta fransarna ska ju vara ytterst, men jag satte dom innerst! Hahaha aja tur att det var lite alkohol med i bilden så ingen brydde sig ;)




Tänkte att jag skulle ha fina bilder på sminkningen som Zandra alltid har, men så vart int riktigt fallet..

RSS 2.0