Ville

Ville-killen är så sjukt duktig!! Bara 4 och ½ månad och han kan redan stå upp om man håller han i händerna! Det ska ju dröja minst två månader till innan han ska lära sig att krypa! Han är så före i utvecklingen så jag kan sätta min högra knytnäve på att han kommer bli en sån där uuuuuuuber smart sak som ser till att hitta botemedlet till cancer!

Bekännelse del 1

Jag är så sjuuuuuuukt sjukt dålig på att stava!! Helt ärligt, det är fan pinsamt! Jag går sista året på gymnasiet men kan inte stava till ord som man lär sig i femman!! Samtidigt så har jag svårt att betona vissa ord så dom får helt fel betydelse. Tillexempel arackbollar (hur de nu stavas? dö bokstäver dööö!!) säger jag arak till (typ som landet irak fast med a) egentligen ska det ju vara kort betoning på a:na har jag lärt mig nu, då de skrattade åt mig när jag frågade om det var en arakboll hon åt och visst är det rom i dom? (jag sa ordet rom som staden rom låter, inte som drycken rom vilket jag menade)

Sen idag blev jag helt förskräckt när jag läste att maten var inställd på klassrumsdörrn :O
Som tur var var det ju inte så utan det var en lycklig klass som slapp matten!

Sjuuukt trött

Orkar int skriv nå seriö



Jag vill ha pengar! Pengar kanske inte ger en lycka direkt men det ger en glädje och trygghet som tillsammans med kärlek leder till lycka!

2 veckor

Om två veckor bli jag 19. Det är egentligen ett års transportsträcka tills man fyller 20 så vad firar man?

Dålig uppdatering!

Känns som det var ett tag sen jag skrev men upptäckte nu att det var ju redan förra torsdagen.

Ida och Emilia snackade om att dom alltid råkar ut för konstiga, knäppa och mongon på bussen. Kanske för att dom bor i A-berg ;) hahah näe men jag kom faktiskt på att jag alltid hamnar bakom en grå, smutsig gubbe på bussen som stinker något jag inte har en anning om var det eller, eller vill veta för den delen!! Det är en sån stark lukt så man kan inte låta bli att undra om han ens hört talas om var rengöring är för något?

Så i A-berg är alla mongon och i valbo har vi inte sett ett badkar på flera år! Åk inte hit!!

Tjuvlyssnat.se

"Min mage vet att jag är nära"

På Drottninggatan, Stockholm

En man ~25 går väldigt snabbt och stelt. Samtidigt pratar han i telefon.
Mannen: Nu har jag pruttat för varje steg sedan Gamla Brogatan! Det är fan bäst du kommer ner och öppnar nu!
Mannen börjar småspringa.
Mannen: Nu!


Skönhetslyft!

Man blir så grymt snyggare och attraktivare om man rätar på ryggen, lyfter på huvudet och kollar in i ögonen på människorna man möter.

Gastroskopi

FYYYYYYYYYYYYYYYY FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!

Bland det äckligaste, vidrigaste och obehagligaste jag gjort!! Inte thaimassage direkt! Asså sköterskan var hur snäll som helst men doktorn! Han bara körde ned slangen i halsen på mig medan jag låg och hulkade och fick kräkreflexer så att mina ben flög upp hela tiden!! Sen kom han aldrig förbi strupen så han sa svälj SVÄLJ! Och jag svalde och svalde och kräktes och kräktes (dock kräktes jag bara en massa slem för man är tvungen att fasta innan man gör en gastroskopi) och doktorn tröck och tröck tills han äntligen kom förbi ner i magen. För varje centimeter som slangen kom längre in kräktes jag och kunde känna slangen ringla sig i magen. Jag fick knappt luft mellan alla kräkattacker! Och som om det inte var nog med att han körde ned en meter lång slang (typ) i magen så skulle han även ner med världens längsta topps!! För att peta på tolvfingertarmen så att magen hoppade i takt med benen som flög upp! Sen när han drog upp slangen grepp jag tag i den för att dra ut den snabbare! Hahahah usch det var äckligt! Fullt med slem och doktorn bad mig snällt att släppa taget.

Bedövning fick man men den var bara till för att det skulle kännas som om man fått halsfluss! Plus att den smaka apa!! Och så fick jag dricka samma medicin som man ger till kossor så att dom inte har bubblor i magen.

Näe jag gick därifrån, tårögd, slemig, hungrig, illamånde och förbaskat ont i halsen!

Löfte

Igår kväll lovade jag mig själv att aldrig skvallra för någon annan när jag gjort fel eller misslyckas. Det har alltid känts som en plikt för mig att tala om för andra när jag gjort bort mig. Men vad har dom för nytta av att veta det egentligen? Huvudsaken att jag vet om mina misstag och därmed kan undvika dom. När man klagar över sina fel inför andra sänker man sig själv till en låg nivå man inte förtjänar. Visst kan det vara bra ibland att få prata ut om sin ångest och ånger men inte på ett sätt som gör att man klankar ned på sig själv. Om andra hela tiden får höra dina misstag blir dom mer levande och allvarligare än vad dom är. Du har lättare för att intala dig själv att du är värdelös som hela tiden tycks göra fel medan dom andra hela tiden gör rätt. Så kände jag till exempel igår när jag gjorde fel på varenda nummer i föreställningen, det var inga stora fel men dom växte till en enorm klump när jag efter varje nummer var noga med att berätta så att alla hörde vilket fel jag hade begått denna gång. Ingen annan var lika tydlig som jag med att berätta sina fel, kanske gjorde dom inga fel? Eller så höll dom sina misstag för sig själva och därmed höll sitt egna värde på en hög nivå som i sin tur såg till att dom inte gjorde något fel i nästa nummer.

Fel och misstag händer hela tiden, man kan inte få dom ogjorda men man kan rätta till dom i vissa fall eller se till så att dom inte händer igen. Andra människor kan inte hjälpa dig att undgå misstag eller rätta till fel du har gjort, det är bara du själv. Därför är det bara nödvändigt att du vet om felen för det är bara du som kan styra över dom.

Jag har ett stort hinder i livet. Jag är livrädd för att göra fel, begå misstag eller göra bort mig. Om jag inte lyckas med mina förväntningar på mig själv eller andras förväntningar på mig ser jag mig själv som korkad, värdelös och hopplös. Jag blir därför snabbt avundsjuk på de som lyckas bättre än mig och startar en tävling där jag är en säker förlorare. Det jag behöver för att må bra med mig själv och utveckals är att lära mig att fela leder till framgång. Då skulle jag våga göra och säga allt det där som jag nu undviker i rädsla för att det ska bli fiasko. Då skulle jag absolut kunna bli den där Sabina som jag verkligen vill vara.

En mörk dusch

Är det någon som duschat i total mörker någongång?

Det tvingades jag göra igår kväll, eller tvingades och tvingades jag var helt enkelt för lat och trött för att orka byta lampa när den plötsligt la av när jag skulle ta min vanliga sena kvällsdusch. Det var nära att tvålen hamnade i håret och balsamet under armarna men ren blev jag iaf och kroppen får värsta snygga färgen i mörker ju!

Sjuk dansvideo!

Hahah det här klippet på youtube har jag kollat på i ett par år nu, det är sjukt läskigt vad dom kan göra med kropparna!



Kina resa

woho på sportlovet ska jag besöka de halvmåneögdas hemland!! :D skit häftigt!

Bloggproblem!!

Är det bara jag som inte kan se hur många som besöker min blogg?? Inte heller kan jag lägga in några bilder!! Åhh varför ska tekniken alltid vara emot mig? :'(

Hmm..

När tapeterna börjar slita sig från väggarna är det dags att rusta upp sitt rum va?

En bra upptäckt

Jag och min familj har precis upptäckt tacotårtan! Hur gott som helst och enkelt dessutom! Precis som pannkakstårta, man geggar ihop en massa lager av tacobröd, köttfärs,  gräddfil, ost, grönsaker, tacosås ja allt man gillar att ha på och sen in i ugnen ett par minuter bara! v ä r t

Ibland har man tur!!

Efter att ha vart och kollat på Australia på bio med tobbe kollar jag ned på marken och vad finner jag där? Jo en biocheck! En giltig biocheck dessutom! haha

Kostråd!!

Nu är jag äckligt trött på att läsa alla hemska kostråd som vanliga dagstidningar!! Ger till sina lättpåverkade stackars läsare! Dom flesta råden dom ger till alla som vill gå ner i vikt och bli hälsosammare är faktiskt riktade till människor som är farligt överviktiga, snart börjar närma sig den äldre åldern och de som är rörelseförhindrade eller extremt oaktiv. Förut var Fett den stora boven. Nu helt plötsligt är den tillsammans med proteinet vår bästa vän i kampen mot de löjligt farliga kolhydraterna. Ungefär så går ju den populära GI metoden till som alla tidningar så gärna skriver om. Visserligen säger GI experterna att man självklart inte ska ta bort kolhydraterna ur kosten, bara minska dom och äta rätt sorts kolhydrater. Men när de ska förklara vilka kolhydrater som man får äta förvirrar dom många och tillslut kommer man fram till att det nog allt är bäst att skita i allt som heter kolhydrater. Det blir pannkaka av alltihopa och om fler människor slutar att äta kolhydrater kommer vi redan nästa år ha fördubblat mängden av psykiska sjukdomar såsom; depression, ätstörning, utbrändhet, sömnbrist med mera med mera. Kolhydrater är hjärnans favorit bränsle och utan dom kan vi inte koncentrera oss, vilket är högst viktigt för de som pluggar eller vill nå långt i livet, vi kan inte heller njuta av någonting tex. en bra film, vår favorit hobby eller fritidsaktivitet eftersom vår koncentration saknas, kolhydrater stimulerar även serotonin nivån i hjärnan som ser till att vi kan känna glädje och lycka. Utan kolhydrater förlorar vi helt enkelt orken och viljan till livet. Det jag skriver nu skriver jag från min egen erfarenhet, jag åt vääääldigt lite kolhydrater på ett år och åt då dessutom enbart de rätta, jag var väääldigt nära att ta livet av mig flera gånger. En sån jävla liten tråd balanserar man på när man exprementerar med kostråden tidningarna och teve mm. ger! Flera månader efter jag hade börjat med kolhydrater kunde jag för första gången på över ett år skratta igen, jag hade glömt hur det var!! Ett och ett halvt år efter jag hade börjat att försöka följa GI metoden kunde jag se en film och sen upptäcka Näe men jag föstod ju faktiskt vad den här filmen handlade om! Och jag nöjt faktiskt av att se den!!

För mig blev det väldigt extremt då jag utvecklade en hemskt jobbig ätstörning som jag nu insett kommer följa mig resten av livet. Men allt började med att jag upptäckte GI metoden, därför vill jag varna att ni ska vara försiktiga med den, om ni nu ens vill pröva den, då den faktiskt lätt leder till att hjärnan inte fungerar som den ska.

Sen hatar jag när jag läser INGEN MAT EFTER KLOCKAN 22.00!! Hur puckat som helst! Vadå har kroppen nån jävla inbyggd klocka som säger till alla organ Näe hörrni nu är klockan tio så nu måste vi sluta producera och göra av med energi. Ursäkta men slutar tarmarna att arbeta ett visst klockslag? Slutar hjärtat att pumpa blod när det är läggdags? Jobbar andningen och lungorna ett 8-16 arbete? Vi kanske blir helt hjärndöda och inte kan tänka när klockan blir tio? Självklart inte!! Allt i dig behöver ständigt energi för att fungera; matspjälkningen, blodcirkulationen, andningen, koncentrations förmågan, ALLT! Varenda organ i dig! Så om du tror att du inte behöver äta någonting för att du bara har legat i soffan hela dan är det Bullshit!! Folk som påstår att man inte får äta någonting efter klockan tio på kvällen har ingen kunskap om att man faktiskt behöver energi för att kunna somna och sova bra för att vakna upp utvilad nästa morgon! Här pratar jag även om egen erfarenhet då året jag hade min ätstörning oxå fylldes av ständiga sömnsvårigheter och sömnbrist, till och med idag när jag inte kan sova vet jag att jag kanske ätit för lite. För att kunna sova måste kroppen vara tillfredställd!

Sedan handlar det ju om att hålla blodsockret i schack och förbränningen. Om du nu inte äter något efter ett visst klockslag på kvällen kommer det bli ett enormt tomrum på energi tills du vaknar nästa morgon. När kroppen märker att den inte får i sig energi när den behöver det ställer den in sig på svält, sparlåga. Det vill säga att den sparar på all energi den får i sig och är rädd för att göra av med energi eftersom den är osäker på när den kommer få påfyllning. Det är därför det är så viktigt att ALLTID äta frukost, lunch, middag och jämna mellanmål. Visst man märker säkert att man går ned lite i vikt när man inte äter något på kvällen men sen när du råkar stoppa i dig lite för mycket än vad din kropp är vann vid oups hoppar du upp i vikt igen! Det är för att kroppen ser energi som pengar, har den mycket har den råd att slösa, har den lite sparar den girigt. Därför går du upp i vikt, för att din kropp inte har råd att slösa därför sparar den när den helt plötsligt får för mycket energi.

Om man vill ha en högförbränning och kontroll över blodsockret ska man äta så här:

Frukost, direkt när du vaknar (eller när du känner dig hungrig för de som har svårt att äta på morgonen)
ex) En tallrik Yoghurt och två mackor med pålägg och en frukt, en tallrik gröt och en macka med pålägg och sen en frukt. Huvudsaken med frukosten är att den är man blir ordentligt mätt då det är frukosten som startar förbränningen och sätter blodsocker nivån för dagen.

Lunch, ät så att du blir mätt och ät av allt,fett, protein och kolhydrater.

Middag, ät så att du blir mätt och ät av allt,fett, protein och kolhydrater.

Mellanmål emellan om det blir förstort tomrum, förbränningen och blodsockret mår bäst av att man äter ungefär var tredje timme.

Om du äter regelbundet, och mycket så att du blir mätt varje måltid, kommer du märka att du kommer hålla din normala och individuella form, de som är smått överviktiga kommer faktiskt att märka att dom kommer gå ned i vikt när dom äter mycket mat men regelbundet. Det är just för att vår förbränning blir hög, sen minskar suget efter sötsaker mm. Inte heller märks det lika tydligt om vi nu "råkar" få i oss den där gobiten vi älskar. För vår kropp är rik på energi så den har råd att slösa mycket, speciellt om det nåndag råkar ramla in lite för mycket i kistan!

Det är ungefär så här kostråden i tidningarna borde se ut! Det här har jag fått lärt mig av människor som är utblidade att hjälpa de som helt tappat kontrollen på hur man ska äta. Sen har jag även läst böcker, Kommer tyvärr inte på vad de heter nu,  som inte finns någonstans att köpa!! Men som finns att låna på biblioteket, som skriver hur det faktiskt ligger till när det gäller att äta rätt! Kom ihåg att alla kostråd du läser i tidningar eller böcker du köper är knep för andra att tjäna pengar på. Dom vill inte hjälpa dig! Bara utnyttja dig!

Backa å ta fart!

Hahaha idag var det bara 100 pers som var och kolla på föreställningen och vi var med på första sidan i Gefle Dagblad! Som tur var hade dom klippt bort mig ur bilden! Hatar verkligen danskort dom bli aldrig snygga! Hur som helst, föreställningen idag kan man inget annat än skratta åt, när det blev fel för mig en gång skrek jag rakt ut: NEJ! oupps inte bra! Man känner sig så jävla oproffsig när man gör misstag, men det borde man ju inte egentligen, eller hur? För det är ju misstag som gör en bättre..!

Året som gick..

Januari: Var jag på Bounce Gökboet med min kusin Ellen, var mycket med kompisar, tonade håret, gick på Brynäs match med släktingar och hade biltävling hem som kunde ha slutat illa ;D filmade in "Hjälp jag är en häst!" i skolan, dansade mycket, saknade pappa väldigt mycket.

Februari: Fyllde jag 18 år! :D (hälften av helgerna på året bestod sen av att gå på krogen), Fick jag reda på att min syster väntade barn, jag operarde in en skruv i käken för mitt tandinplantat, piercade naveln, åkte på danstävlingar (kommer dock inte ihåg hur det gick? Fick säkert pokal och pallplats i par som vi brukade få för det mesta).

Mars: Åt jag väldigt mycket risi-frutti, var jag arg och besviken på en person men vågade aldrig riktigt ta upp problemet, knäppte konstiga kort i skolan, hade körlektioner, Linda och Emelie fyllde 18 år som vi firade vi tjejer, åkte till Berlin med tyska klassen.

April: Kom jag hem från Berlin, hade körlektioner, vi var hemma hos mig och drack lite innan vi drog till olearys, mamma fyllde 56 år, hade ont i min vadmuskel samtidigt som det var tävling (vi kom trea gånger 2), mormor fyllde år, jag bakade sandtårtor med Klara, vi gavsatte pappa.

Maj: Mamma, jag, Henrik och syrran drog till Mackmyra golfbana och log lite bollar, jag fick en ful solbränna, Zandra och jag spelade in fula filmer med min mobilkamera i klassrummet, hon målade även mina händer fulla av bläck sen när jag skulle köpa en macka i kaffeterian skrek gumman där högt när hon fick se mina händer för hon troddde att jag hade fått stelkramp! hahahha att mina händer hade ruttnat! Det var ett halvår sen min pappa gick bort, vann en tävling i par och kom trea i singel, sökte sommarjobb och jag fick vara tillsammans med Emelie! Någon hade hällt tvättmedel i fontänen runt "fnasket i plasket".

Juni: Sommarlov!! Spelade volleyboll (stavning?), min kusin Ellen tog studenten, kom delade tia på SM :) Johanna tog studenten, Tobbe med! Och min kusin Christoffer så vi åkte ned till småland och hälsade på några dagar, kollade på fotbolls EM, VM? Äsch Sverige - Ryssland iaf med kompisar, körde halkbana med brorsan, var mycket med tobbe och emelie och andra kompisar, gick på bio, firade Emilia när hon fyllde 18, började sommarjobba på Gästrike katthem som ligger 100 meter från mig, Jessica S hade fest hemma hos sig sen skulle jag och Ida vidare till Krille som oxå hade fest, men Ida somnade på bussen så då lämnade jag henne där och åkte själv till Krille hahahhahah!

Juli: Sommarjobbade på katthemmet i två veckor tillsammans med Emelie, Jessica och Hans firade tio år tillsammans, gjorde illa foten när jag var ute och gick (typ överbelastningsskada) så jag fick låna kryckor av Linda så jag kunde hoppa fram genom stan i Stockholm, kollade på Mamma Mia med mamma och Jessica, knäppte kort på roliga skyltar i Stockholm, Ida hade fest hemma hos sig som egentligen skulle sluta med att vi gick på krogen men som slutade typ där, Malin hade oxå fest. Nån dag var jag i skutskär för första gången med Zandra som bor där, sjukt konstigt folk där hahahha.

Augusti: Syrran var mycket gravid, vi firade tessan som blev 18 år, gick på cityfesten med Emelie, Tessan, Tobbe och hans kompisar, Zandra fyllde med 18, skolan började samtidigt som jag, emilia och ida drog till Bulgarien ÅRETS HÖJDPUNKT INGEN TVEKAN, men vad som hände där stannar där ;), firade Johanna som oxå blev 18, gick på Johan och Karins bröllopp.

September: Ville föddes på Fredriks födelsedag! Vi hälsade på Jessica, Hans och nyfödda Ville på sjukhuset i Stockholm, jag tog körkort! :D, var allmänt hjärnlös då jag satte igång larmet på vårt hus två gånger, en gång när brorsan hade sovmorgon :) men nu kan han va trygg vetandes att det fungerar iaf! Kollade mycket på So you think you can dance, klippte håret kort, hade mycket plugg i skolan, var med om en mycket kall natt i skutskär, hade läst världens bästa böcker Twilight serien!

Oktober: Krille och Johanna spräckte min läpp på krogen med deras vilda buggdans ;), hälsade på Ville, gick på Patrik 1,5 med? Det har jag glömt :S, så skaffade jag blogg :), pappa skulle ha fyllt 59 år, var med om en otrolig sak, hade myskväll med kompisar, fick höstlov, var ute på krogen med alla gamla tjejkompisar för första gången, alla sabinor hade namnsdag, bowlade med tjejerna eftersom dom hade gett det till mig i födelsedags present.

November: Maskerad med klassen då jag var utklädd till zandra ;), farsdag, jag var deprimerad denna månad, årsdagen för min pappas död, vi hade en Karin-dag på BDB, Ville kom och hälsade på, vi var på spökjakt och övernattade i en gammal prästgård i skutskär, jag var arg.

December: Gjorde vi inget vettigt i skolan, jag fick Mvg i filosofi, hade myskvällar med emelie och malin, hade dansavslutning, började med revyn Backa å ta fart, tränade mycket inför premiären för revyn, firade jul hemma med ville och alla andra, hade premiär för revyn Backa å ta fart, drog sedan på fest i sätra för att sen dra till slick och fira in det nya året!

Ja du, detta var iaf en snabb repis av mitt 2008..

Nyårslöften

Till nästa år ska jag..

' Få bättre självkänsla och självförtroende.

' Skaffa ett jobb.

'
Bli mer allmänbildad.

'
Festa lite mindre.

Nyårsönskningar:

' Få bra självkänsla och självförtroende.

' Få långt och vackert hår.

' Bli kär. hahahaha

' Få ett jobb.

' Åka utomlands.

' Bli frisk från mina magproblem.


Ska bli spännande att se om ett år om något har slagit in eller om jag lyckats med något ;)

2009

Det enda som känns nytt med det här året är att vi bytt siffra i slutet.

RSS 2.0