14/2

Usch jag vill inte, vill inte, vill inte skriva klart vårt projektarbete! Jag mår så illa när jag gör det..Jag vill inge mer!

Bekännelse del 2

Okej det här kanske inte direkt är en sån stor nyhet för de flesta, iaf inte för dem som någon gång åkt tillsammans med mig när jag kört bil. Det är nämligen, pinsamt nog, så att det här med att veta vad som är höger och vad som är vänster är mycket svårt för mig! Jag har alltid haft problem med det och aldrig lyckats lära mig rätt heller. Visst jag vet att jag skriver med höger, då min tvillingbror är säker på att han skriver med sin vänstra, men om jag ska sitta och låtsas skriva i luften varje gång jag kör bil kommer jag missa varenda avfart åt höger, och vänster för den. Jag vet att på den vänstra armen har man ju klockan, jag har min klocka där nu men när jag var mindre hade jag klockan på höger då det kändes bättre. Så att försöka tänka efter vilken arm klockan sitter på hjälper mig inte heller!! Egentligen så tänker jag alltid rätt riktning först bara det att jag hela tiden är övertygad om att jag har fel därför ändrar jag mig och det blir fel på riktigt. SUCK! Varför kan inte alla vägar bara gå rakt fram?

Tredje gången gillt

Jahapp då har man vart hos läkarn ännu en gång då tack vare ögonen, men nu fick jag iaf komma till en som var specialiserad inom området, Thank you! Så nu är jag inne på min tredje, och förhoppningsvis sista medicin! Wooo friska ögon här kommer jag!

Kul sms-skit!

pröva att skriv Benke köpte ludd på ica maxi med t9 på mobilen! ;)

Detta är en verklig händelse då en av dansarna i the Bounce skickade ett sms till en annan dansare för att säga att luddet till dansschowen dom skulle ha var fixat. Tyvärr så fick mottagaren fel budskap! hahahha

Äggskals-brorsan

Min tvillingbror är så jävla skör! Man får inte svara ointresserat, eller vara trött, för då är man sur på honom och han blir helt galen för det!!! Samma sak är det om man säger till honom argt och bestämt, då springer han ut ur rummet och är jätte grinig! Vad fan ska man göra med han??

Glutenintolerant

Okej jag har varit rätt bekymmrad över att provsvaren från gastroskopin jag gjorde för en månad sen, ungefär, visade positivt på att jag inte tål gluten. Men mina snälla kompisar var snabba på att muntra upp mig med att påpeka att jag nu kanske slipper alla dessa besvär jag haft i ett par år nu. Visst det blir lite krångligare för mig att äta borta hos någon, eller äta ute på resturang om dem inte har något bra glutenfrittalternativ, och som det ser ut nu kommer mitt bröd och mina makaroner bli dubbelt så dyrt än normalt, MEN jag slipper tack och lov att ha ont i magen alla mysiga filmkvällar, tappa så mkt hår som jag gör nu och vara uppblåst och gasig i magen!

Många blandar lätt ihop glutenintolerans med laktosintolerans. Laktos är mjölksocker som finns i alla mjölkprodukter (personligen tycker jag laktos verkar vara mkt jobbigare att vara intolerant mot än gluten, då laktos finns i flera produkter som dessutom innehåller viktiga näringsämnen) Medan gluten är proteiner som finns i vete, råg och korn, alltså i de flesta bröd, mjöl, pastasorter, halvfabrikat m.m. Det gluten gör mot en som har Celiaki (celiaki = glutenintolernas) är att det skadar slemhinnan på tunntarmen. Det såkallade tarmluddet som skyddar och tar upp näringsämnen fräts bort typ. Glutenintolerans är en livslång sjukdom och det enda "botemedel" som finns är att hålla en stenhård glutenfridiet. Efter ett par månader utan gluten har tarmluddet reparerat sig men det räcker med en smula gluten för att förstöra allt igen.

Idag finns det faktiskt bra glutenfria alternativ i affären att köpa, men för dyra pengar dock. Mindre bra är att trots att 1 av 100 av sveriges befolkning är glutenintoleranta finns det många resturanger och matkedjor som idag inte kan erbjuda glutenfria rätter. Mcdonalds och Max har glutenfritt bröd vet jag, men statoil, som alla vet är ett mkt populärt ställe att stanna på för att köpa korv har inget att erbjuda oss som inte tål gluten. Samma sak är det med de flesta pizzerior har jag hört.

Det är synd, men eftersom sjukdomen? (om man nu kan klassa det som en sjukdom, för jag läste att det tydligen inte kan kallas en allergi iaf) blir allt mer vanligare idag kanske vi kommer gå mot en mer glutenfriare framtid.

Med allt detta vill jag säga till mina nära kära att från och med idag! Tisdagen den 10 februari äter jag inte en gnutta gluten nå mer! (eller försöker iaf, klart misstag kommer uppstå) Så bli inte ledsna när jag tackar nej till era goda kakor, bröd eller vissa maträtter m.m :)

Ögoninflammation

Så doktorn jag var hos i torsdag sa iaf att det var ögoninflammation jag fått men dropparna som hon skrev ut till mig hjälper ju inte :( på kvällen går svullnaden ned lite iaf så då luras man att man är frisk så jag har tränat ändå veckan som gått, fast jag har ju bara dansat inte vart ute och sprungit eller nåt. Näe jag vet inte vad jag ska göra! I skolan är ögonen så irreterade så att man inte kan koncentrera sig, men sen när man kommer hem fungerar dom hur bra som helst!

Svullna ögon!

Suck nu har jag sett ut som om jag förlorat en kromosom ända sen i måndags! Jag ser alltså mongolid ut på ögonen :'( Men nu ringde jag hälsovårdscentralen så jag för träffa farbror doktor redan halv fyra idag! Hoppas han kan hitta ett botemedel för jag vill inte se ut så här på lördag! Och hoppas att han inte är indier eller nånting för jag hör inte vad folk säger om dom bryter på ett annat språk, eller om dom har en konstig svensk dialekt. Det vore ju hemskt om vi missförstår varann på nåt sätt, han tror att det är benet jag har fel på och fattar inte varför jag inte kan öppna ögonen riktigt. Usch jag hoppas att det här verkligen går över nu!!

Det här med positiva tankar om sig själv

Sen en månad tillbaka ungefär har jag börjat med övningar som ska få mig att tänka positivt och börja gilla mig själv, och redan nu har jag börjat märka resultat. Som tillexempel idag, mensdag och allting så hormonerna var inte direkt på topp humör när jag körde hem från träningen. När jag var inne i min depression trodde jag att det var helt normalt att önska livet ur sig minst två gånger per dag och att alla önskade sig det. Men nu när självmordstanken kom hann den inte ens börja på andra stavelsen försen jag tänkte: NEJ nej nej! Jag vill inte ta död på mig! Jag kände ändå att jag bara måste få gråta tills tårarna tog slut så jag körde snabbt som attan hem för att slänga mig i duschen där ingen kan se om man varit ledsen. Men när jag stod där och var beredd på att välkomna tårarna kom dom inte! Utan istället kom dom där bra, positiva tankarna upp. Vad är du ledsen över egentligen? Du är faktiskt bra! Ingen annan är varken bättre eller sämre än du så varför ska du stå här och böla? Jag behöver inte längre gråta och känna mig som sämst i världen för att det sen ska kännas bättre. Nu när de här bra tankarna kommer automatiskt är det som om jag har ett vapen som skyddar mig från att må så där onödigt dåligt.

RSS 2.0