London resan!

Kl. 12.40 gick vårt plan från Arlanda. En sak jag lärde mig om Rickard på vår resa var att han alltid blandar ihop siffror. Tillexempel när vi skulle boka tåget till Arlanda frågade jag honom vilken tid planet gick, 14.20 sa han. Är du säker på att det var så sent. Jaaa, svara han. Men som tur var kollade han upp det annars hade varit lite dyster stämning när vi kom fram till Arlanda ;)


Vi åt lunchbuffé på Arlanda. Rickard blev mätt!


Hur som helst mellanlanda vi i Frankfurt, som måste vara en av världens största flygplatser! Vi gick seriöst över en timme för att komma till rätt gate. Åkte rullband i flera gångar, gick upp för trappor, ner för trappor igen. Det var en enda stor labyrint! Som om man inte är nog förvirrad när man reser? Och tur var ändå att jag är bra på att komma ihåg siffror för Rickard trodde ett tag att det var till gate 72 vi skulle, men 27 var det ju, haha. Efter den långa vandringen lyfte planet och tog oss till LONDON!


Mörk bild (äckelkamera!) men här var vi precis framme vid piccadilly.

Vi bodde precis vid picadilly circus på ett fyrstjärnigt hotell som hette The Cavendish hotell, om jag minns rätt. På onsdagskvällen när vi kom dit drog vi ut och käka på en gång och gick sen hem och la oss. Trötta efter den långa resan. 13 timmar tog det oss att åka från Gävle till hotellet i London. Då är den långa väntetiden mellan planen medräknad.

Vårt hotellrum.

Första morgonen i London klev vi upp tidigt och åt underbar hotellfrukost <3. Sedan tog vi med oss karta och gick mot stan. Där köpte vi biljetter till sightseeingbusen "The original tour" som gick runt hela London med plats för avhopp och sen fick man hoppa på igen när man ville. Vi passa även på att köpa lite billigare biljetter till Madame Tussauds, London deungens och Londo Aquarium. På den dagen avverkade vi alla dom ställen, plus att vi såg Big Ben, London Eye och mycket annat. Vi åt sedan middag på en engelsk pub åkte tillbaka till hotellt. Gjorde oss iordning, och drog ut och dansade. Det skulle egentligen bara bli en lugn kväll med lite drinkar. Men vi hittad värsta dansgolvet på undervåningen, så det gick inte att låta bli ;)

Ungefär sådär såg sightseeingbussarna ut. Fast det där är en vanlig dubbeldäckare :)






Vi såg hajar och annat på London Aquarium.


Madame Tussauds.


Skådespelare som gick runt och skrämde en typ.

Andra morgonen tog vi den gula linjen på bussen som hade en riktig guide som pratade samtidigt som bussen åkte förbi alla sevärdigheter. När vi kom fram till Oxford street ville jag hoppa av och shoppa lite, hih. Hittade lite på Primark som är en superbillig affär. Kvaliten får vi se om den också är super.. Rickard hittade ett par skitsnygga skor i butiken mittemot. Sen hoppade vi på bussen igen som tog oss ner till London Eye igen. Där hoppade vi sedan på sightseeingbåten som åkte längs Themsen. Även på den fanns det en guide som pratade. När turen var slut hoppade vi av vid Tower Bridge och åt lite lunch, innan det var dags för nästa guidetur - "Jack the ripper". Den var verkligen skitbra. Guiden levde sig verkligen in i storyn och medans vi vandrade i fotspåren på en av världens mest kända seriemördare, så började himlen att mörkna och regnet falla. Precis som de nätter när Jack the Ripper var in action. Direkt när rundturen var slut var vi tvungna att ila hem fort till hotellet och byta om. På kvällens schema stod musikalen "We will rock you". Behöver jag säga något mer? Jag älskar musikaler ;) Och efter ridån gått ner gick vi ner till Lieschester square och dansade till dom stände.




Tredje morgonen var vi så trötta. Inte mycket sömn på dessa dagar. Vi bestämde oss för att gå till fots till Oxford street, då biljetterna på sightseeingbussen endast varade i två dyng. Vi besökte "British museum" med en massa historiska föremål från hela världen. Men redan då började mina ben och fötter tryta. Så jag satt ner mestadels av tiden och orkade inte intressera mig av de gamla mumierna runt omkring mig. Vi tog en fika, eller jag, Rickard åt lunch, sen så var vi på fötter igen och orkade gå längs med hela Oxford street. Köpte lite presenter också innan vi veck av ner på New Bond Street. Där kände vi oss lite missplaced när det bara fanns Gucci, Prada, ni vet alla dom där affärerna, som hade vakter precis vid dörren som bestämde vilka som fick komma in ungefär. Det visade sig sedan att vårt hotell inte låg långt ifrån den exklusiva gatan. Vi vilade några timmar på hotellet innan vi drog ut för en sista kväll i London. Efter middagen hittade vi ett galet hus med flera våningar arcadespel (stavning?) helt galet! I samma hus gjorde vi ett foto i 3d på oss själva, jätte snyggt vart det! :)

Fjärde morgonen, steg vi upp jätte tidigt. Tog tunnelbanan från piccadilly circus till Heathrow och hann med planet som mellanlandade i Munschen och som sedan tog oss vidare hem! <3




En lycklig Sabina :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0